Skip to content

Blogi – Perusasioiden äärellä

Teimme sisältöä NHL-organisaatiolle pelitapahtumaan elämyksen ympärillä. Amerikkalaisten kanssa työskentelyssä on asioita, missä me olemme edellä monessa suhteessa, mutta perusasioissa peli menee amerikkalaisten eduksi 6-0. Voittavan tapahtuman rakentamisessa perusasiat pitää olla hanskassa ja tätä oli nautinnollista seurata.

Suunnittelu

Peruskivi kaikelle tekemiselle. Auki kirjoitettu pomminvarma pelikirja ja prosessi, mikä ei jätä kysyttävää. Jokainen yksityiskohta on mietitty ja mahdolliset ongelmat etukäteen ratkaistu. Perusasiat ovat toistuvia tapahtumasta toiseen riippumatta sen luonteesta. Olisiko syytä oppia keräämään tätä dataa yksiin kansiin, jolloin peliä ei aina tarvitse keksiä uudelleen? Kun pieni joukkue tekee etukäteen ennakkotuotannon huolella ja käyttää siihen aikaa, se jättää on-site tilanteessa tilaa keskittyä olennaiseen. Jokainen pelaaja tietää mitä heiltä odotetaan ja miten voittava peli pelataan.

Harjoittelu

Peliä ei voiteta harjoittelematta. Vaikka kaikki olisi etukäteen kirjoitettu auki ja käyty joukkueen kanssa läpi, onnistunut kokonaisuus vaatii harjoittelua. Yksityiskohtien läpikäynti ajan kanssa ja lisäksi kenraaliharjoitus kelloa vastaan kuten aidossa tilanteessa. Harjoittelun aikana hiotaan timantti, mikä viedään yleisön eteen valmiina kokonaisena ja toimivana pakettina.

Kommunikointi

Joukkuepelaaminen vaatii kommunikointia. Jatkuvaa tiedon jakamista ja puhetta. Ennakkotuotannossa tiedon koostamista ja sen jakamista ja varmistamista. Tuotannon ollessa päällä jokaisen pitää tietää mitä, miten ja missä tapahtuu. Kommunikointi pitää olla suunnitelmallista, tiedon pitää olla suoraviivaista ja yhdenmukaista. Teknologia auttaa, mutta on vain apuväline. Jostain syystä tuotannon aikaisen kommunikoinnin suunnittelu jää usein hoitamatta.

Roolipelaajat

Voittavassa joukkueessa yksilön ei tarvitse tehdä kaikkea. Suomalainen tuottaja on moniottelija, joka pystyy tarvittaessa tekemään melkein jokaista osa-aluetta tapahtumassa. Se on valtavan ihanaa, mutta lyhyeksi jää. Maaliin mennään, kun pelitilanteeseen on kasattu voittava tiimi, missä jokaiselle tilanteelle on oma vastaavansa.

Rohkeus

Uskalla kyseenalaistaa vanhaa ja miettiä asioita uusilta kanteilta. Ole rohkea pelaamaan peliä uudella tavalla ja yllätä. Aseta rima riittävän korkealle, että välillä vähän jopa hirvittää ja ylitä ne. Älä anna kiireen lannistaa vaan keskity olennaiseen.

Paholainen asuu yksityiskohdissa. Minä ainakin nautin eniten tapahtumista, missä jokainen yksityiskohta on mietitty, koko joukkue pelaa yhteen ja sisältö on kunnossa. Kertauksena, suunnittele kokonaisuus, harjoittele, kommunikoi suunnitelmallisesti, kerää voittava tiimi, ole rohkea ylittämään rima ja anna palaa!

Voimaa kaikille alan pelaajille ruuhkaisimpaan vuodenaikaan!


 

Juho Hiidenmaa

Myyntijohtaja, joka sortuu usein jargoniin, helppoon viisasteluun ja uskoo, että hyvän jengin kohtaaminen ei sirkustemppuja tarvitse.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Evento-lehdessä 5.11.2018