26.9. Päälava, SVV Stage

10.00-10.30  Bright -tuotannot & Suomi 100v. juhlat Kansalaistorilla: kokemukset ja opit uudesta kansanjuhlasta

Eero Helle, Bright Group, Head of Light
Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlinta käynnistyi viime uudenvuodenaattona, lauantaina 31.12.2016. Helsingissä Töölönlahden alueella ja kaupunkitapahtuma huipentui Uuden vuosisadan bileisiin Kansalaistorilla. Historiallinen ilta ja ainutkertainen ohjelma huikeissa puitteissa käynnisti juhlavuotemme. Bright vastasi tapahtuman kokonaistuotannosta ja kerrottavaa riittää. Esityksessä valotetaan toimintaa kulisseissa, uusia mahdollisuuksia sekä yhteistoimintan tärkeyttä ja isojen tapahtumien haasteita sekä vastuullista toimintaa. Lisäksi esitys valottaa, millaisia uusia näkökulmia ja toteutukseen liittyviä asioita  tuotannossa tulee nykyisin huomioida.

11.00-11.45  Turvallisuus teatterissa – kuinka takaamme henkilöstölle ja yleisölle turvallisen tapahtumatalon?

Timo Tuovila, Suomen Kansallisooppera ja -baletti, tuotantojohtaja
Vastuullinen tapahtumatoteutus ja -turvallisuus on mittava kokonaisuus, jossa organisaation kokonaisosaaminen, vastuut, käytännöt sekä tekniikan hyödyntäminen ovat merkittävässä roolissa. Tekniikka auttaa, mutta todellinen turvallisuusajattelu lähtee jokaisesta organisaation työntekijästä! Puheenvuoro antaa merkittävää lisätietoa erityisesti kiinteistö- ja turvallisuusvaikuttajille sekä tapahtuma-alasta/-tiloista kiinnostuneille.

11.30-12.00 Tutustumiskierros Messukeskuksen tekniikkaan

Mika Vakkilainen, palvelu- ja tuotantojohtaja, Messukeskus
Kierroksella tutustut tapahtumatalon, Messukeskuksen, tekniikkaan, talon Digital Signage -järjestelmään sekä sen yhdistämiseen poistumistieopastukseen sekä hätäkuulutusratkaisuihin. Kierroksella kuulet myös talon tietoverkko- sekä teknisistä turvallisusuratkaisuista. Kierrokselle lähdetään klo 11.30 Päälavalla SVV Stagelta.

12.00-12.30 LG Wow Signage – uudet muodot huomataan

Jani Palonen, Sales Manager Finland Information Displays
Puheenvuorossa esitellään LG:n erikoistuotteet, mm. uuden teknologian OLED tuotteet ja normaaliformaatista poikkeavat näyttöratkaisut avaavat monenlaisia uusia käyttömahdollisuuksia. Uusien tuotteiden huomioarvoa ja vaikuttavuutta verrataan perinteisiin näyttötuotteisiin ja katsotaan LG:n viimeisimpiä toteutuksia ympäri maailmaa.

13.00-13.45   Keskitetyn virranjakelun mahdollisuudet ja käytännöt esitysteknisissä verkoissa

Timo Hiekkanen, Metropolia ammattikorkeakoulu
Hiekkanen esittää keskitetyn virranjakelun periaatteita, mahdollisuuksia ja haasteita esitysteknisten verkkojen kannalta. Esityksessä paneudutaan muun muassa PoE ja PoH tekniikoihin. Esitys antaa mielenkiintoista tietoa mm. kiinteistö-, tietohallinto- ja turvallisuusvaikuttajille sekä AV-alan toimijoille laaja-alaisesti hyvien käytäntöjen, rajoitteiden, huomioitavien asioiden sekä tietoturvan, verkkotekniikan ja protokollien näkökulmasta.

14.00-14.30 Tapahtuma-alan uudet mahdollisuudet

Aku Syrjä, Akun Tehdas Oy
Puheenvuorossa käsitellään toimialan murrosta sekä pureudutaan tapahtuma-alan uusiin mahdollisuuksiin ja kasvupotentiaaliin. Syrjä esittelee myös Akun Tehtaan synnyn, toimintahistorian ja laajentumisen uusille toiminta-alueille sekä tapahtumatoiminnan nykyisen kokoluokan, vakavastiotettavuuden ja kehitysmahdollisuudet.

15.00-15.45  Mixing/Designing Sound for Musical Theatre using DiGiCo Theatre consoles

Digby Shaw, Head of Sound
Digby Shaw is an in-demand sound engineer with extensive experience mixing Musicals Theatre in Londons West End, being Head of Sound on shows such as Dreamgirls, Charlie and the Chocolate Factory and Jersey Boys to name but a few. Digby will go through the challenges of mixing musical theatre and will show how the unique tools available within the Theatre option for the SD9, SDTen and SD7 can make an engineers life so much easier.

Lontoosta kotoisin oleva kokenut ääniteknikko Digby Shaw avaa esityksessään omia kokemuksia musikaalien ja teatterien äänentoiston toteutuksesta. Digbyllä on pitkä historia musikaalien, teatterien sekä live-äänentoistoon liittyvien esitysten ja koulutusten pitämisestä. Puheenvuoro avaa maailmanluokan musikaalien ja teatteriesityksien kulissien taustoja äänisuunnittelun näkökulmasta ja tarjoaa ainutkertaista tietoa mm. teatterien, kulttuurilaitosten, tapahtumatekniikan, äänituotannon ja äänentoiston ammattilaisille sekä AV-alan toimijoille.

16.00-16.30 Dronefilming in urban areas

Marco Godles (AUS), KopterCam, CTO
Esitys avaa AV-alan uusia ja kehittyviä toiminta-alueita sekä broadcast- ja elokuvatoiminnan uusia muotoja. Hyvä esitys myös viranomaisille sekä turvallisuus- ja kiinteistöpuolen kävijöille. Esitys avaa ammattimaisen dronekuvauksen ja operoinnin mahdollisuuksia ja se sopii sekä AV- ja tapahtuma-alan ihmisille kuin myös yleisesti drone-toiminnasta kiinnostuneille.

26.9. Koulutustila

10.00 Kuuloesteettömyyden ohjeistus nykypäivään

Jukka Rasa, Kuuloliitto ry & Timo Tuominen, AVITA ry
Tuleva RT-kortiston induktiosilmukkaohje siirtää kuuloesteettömyyttä koskevan ohjeistuksen nykyaikaan. Julkaisuryhmän jäsenet Jukka Rasa (Kuuloliitto ry) avaa asiaan liittyen taustoja, nykyisiä olosuhteita sekä haasteita ja Timo Tuominen (AVITA ry) valottaa osaltaan tulevan ohjeen taustoja, tavoitteita sekä mahdollisia jatkoprojekteja.

11.00  Network Packet Analyzing

Marcus Yarborough, InfoComm International, Staff Instructor
As more and more data from our AV systems traverse the network, the need for proper understanding of what, where, when and why this data flows through the network has increased. Packet analyzers have therefore shown their advantage for AV integrators to get insight in the backbone of the AV system. Join this session to get an intro into the packet Analyzer, Wireshark.

13.00-13.45 AV/IT 2020 – opetusteknologian uudet mahdollisuudet ja UEF:n kehitystoiminta

Ari Paldanius, IT-päällikkö, Itä-Suomen Yliopisto, tietotekniikkapalvelut
Itä-Suomen yliopisto on kirjoittanut strategiaansa halun olla Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö vuonna 2020. Miten AV ja IT palvelevat tätä strategiaa? Tietotekniikkapalvelut on ottanut vastuun (opetusteknologia) AV-suunnittelusta ja -kehityksestä koko sen elinkaaren ajan, aina sähkösuunnittelusta lähtien. Opetusteknologia on yksi todella merkittävä AV-alan käyttäjäryhmä. Esitys esittelee opetusteknologiaan liittyviä käyttömahdollisuuksia sekä avaa uusia mahdollisuuksia mm. digitaalisten ratkaisuiden, AV/IT-integraation sekä erityisesti etäyhteyksien ja tallennuksen ja verkko-opetuksen osalta.

15.00  Security Against Hackers

Marcus Yarborough, InfoComm International, Staff Instructor
Security is paramount for today’s AV systems as hackers have been penetrating our market looking for new targets. There’s a public search engine which crawls the Internet just looking for devices being exposed to the public. AV integrators sometimes don’t even know that their devices are publicly accessible, leaving the potential for their products to be hacked from anywhere in the world. Join this session to look at how hackers find a way into your AV systems.

14.00-14.45   Verkottamisen perusteet – kiinteistön verkkoliikenteen mahdollisuudet ja huomioitavat

Aki Väänänen, Granlund Oy, tele-, turva- ja ICT-suunnittelu
Esineiden (IoT) sekä rakennuksien internet (IoB) on voimakkaasti kasvava ratkaisualue. Lisäksi toimintavarma verkkoliikenne on toimintaan liittyvä perusedellytys niin normaaleissa käyttöratkaisuissa kuin erityisesti toimintakriittisissä järjestelmissä (mm. turva). Tietoisku tarjoaa kiinteistö- ja tietohallintoalan vaikuttajille sekä AV-alan toimijoille laaja-alaisesti perustietoa teknisten järjestelmien sekä kiinteistön verkkoliikenteen toimintakyvyn varmistamiseen suunnittelun sekä rakennuttamisen näkäkulmasta – IoT/IoB, digitaalisuus, IT-integraatio sekä verkkoratkaisut osana teknisiä järjestelmiä.

16.00-17.00 AV4LADIES feat WIN (Women of InfoComm) -tapaaminen

AV4ladies on audiovisuaalisella alalla työskentelevien naisten verkosto Suomessa. Se edistää vuorovaikutusta ja ammatillista osaamista jakamalla hyviä käytäntöjä sekä ylläpitämällä keskustelua työelämän aiheista. 
Lisäksi verkosto järjestää koulutuksia, tapahtumia ja virkistystoimintaa.

AV4ladies-verkoston järjestämä toiminta on avointa kaikille AV-alalla työskenteleville asuinpaikasta tai asemasta riippumatta. Verkostossa voi olla mukana toimintaa suunnittelemalla ja siihen osallistumalla, tai seuraamalla tiedotusta. Pyrkimyksenä on luoda avointa ja rakentavaa keskusteluilmapiiriä alalla työskentelevien kesken.

Tervetuloa verkostoimitumaan ja tapaamaan muita alan naisia Helsingin messukeskukseen Avita AudioVisual Expo tapahtuman aikaan. Paikan päällä on myös WIN (Women of InfoComm) edustaja. Tapaamisen tarkoitus on verkostoitua ja jakaa ajatuksia työskentelystä alallamme.

Lisätiedot: Elisa Nurmi p. +358 44 3000564 (elisa.nurmi@avmarketing.fi)